Afgelopen weekend vond in Keulen, Duitsland, de BMX Worlds plaats. Keulen is al een aantal jaar de host van wereldkampioenschappen BMX freestyle. Net als vorig jaar was Dez aanwezig om zich te vertegenwoordigen op dit legendarisch evenement wat dit jaar zijn 29ste bestaan vierde.

De concurrentie was dit jaar groot. De Pro categorie telde maar liefst 45 deelnemers. Vrijdagochtend vond de kwalificatie plaats. Na een kleine struggle wist Dez zich te herpakken en zette een run neer die goed genoeg was om als 7e te kwalificeren. Slechts 12 rijders gingen door naar de finale. In de finale waren 9 nationaliteiten vertegenwoordigd. Rijders uit Frankrijk, Tsjechië, Amerika, Duitsland, Finland, Estland, Hongarije hadden een plek bemachtigd in de finale. Dez had zich als enige Nederlander gekwalificeerd voor de finale.

Dez wist in de finale een mooie run neer te zetten met zijn eigen originele moves en tricks die een hoge moeilijkheidsgraad hebben! Hij wist met zijn run een welverdiende 6e plek te bemachtigen.