Afgelopen zaterdag vond de Super Bowl van de BMX plaats in Kyoto, Japan. Het was voor de vierde keer in de geschiedenis dat dit prachtige evenement werd gehouden door Red Bull. Dez was een van de 16 uitgenodigden die zich tijdens dit unieke evenement mochten vertegenwoordigen.

Tijdens de eerste Red Bull Circle of Balance werd een uniek battle format geïntroduceerd. Om te bepalen wie het tegen elkaar gingen opnemen in welke heat, werd de vrijdag voor het evenement een kwalificatie ronde gehouden. Dez wist zich met een prachtige kwalificatie routine op de vierde plek te kwalificeren.

Zaterdag om 19.00 ging het spektakel van start. Het evenement werd live uitgezonden op de grootste sport zender van Japan en was live te volgen op RedBull.tv. Daarnaast zaten er nog 1200 BMX fans ter plekke in de arena.

De eerste ronde moest Dez het opnemen tegen de Australische veteraan Simon O’brein die in 2005 die titel X-Games Champion op zijn naam zetten. Nadat de twee en halve minuut van beide rijders waren verstreken had Dez de meerderheid van de jury aan zijn kant. In de volgende ronde moest hij het opnemen tegen de underdog van het evenement de Canadees Jean-William Prevost. Deze wist verassend het evenement binnen te komen door in zijn battle een van de favorieten van het evenement uit te schakelen. Dez wist een paar zeer goede routines neer te zetten, maar de meerderheid van de jury koos uiteindelijk voor zijn tegenstander. Dez heeft zich zeer goed staande te weten houden tijdens het evenement en kon met opgeheven hoofd de arena verlaten. Wij zijn zeer trots op zijn prestatie en trots dat hij als eerste Nederlander ons mooie landje mocht vertegenwoordig tijdens de 4e editie van dit evenement waar alleen de wereldtop aanwezig was.